Κοτόπουλο τρυφερό με σάλτσα κάρυ
Το τρυφερό κρέας του κοτόπουλου, αν μαγειρευτεί με μαστοριά και όπως συνηθίζεται στις διάφορες εθνικές κουζίνες, είναι ο καλύτερος τρόπος να φέρουμε στην κατσαρόλα αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Κλασικός μα πάντοτε νόστιμος ο συνδυασμός του με το κάρυ, το ινδικό μίγμα μπαχαρικών, ένα από τα πιο προσιτά και εύκολα στο μαγείρεμα υλικά. Ταυτόχρονα ευεργετικό για την καρδιά, τον εγκέφαλο και το συκώτι. Ένα ταξίδι προς Ινδία, λοιπόν, έστω από το πιάτο μας. Γιατί όχι;
Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ
- 600 γρ κοτόπουλο χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές (πολύχρωμες) κομμένες σε λωρίδες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ
- αλάτι, πιπέρι λευκό, κορίανδρος
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1½ φλιτζ. του τσαγιού ζωμό κότας
- ½ φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε διαδοχικά το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέσα στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κορίανδρο, το κάρυ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό ζεστό, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 min. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κλείνουμε το μάτι σε 5 min.
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
*Η Έφη Κωδωνά είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr