Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με κόκκινες πιπεριές
Η μελιτζάνα, όπου και να την προσθέσεις, δίνει τη γλύκα της στο φαγητό. Μπορεί τώρα να μη βρίσκεται στην καλύτερη εποχή της όμως μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ταιριάζει ολοχρονίς με κρέας, ψάρι και σούπες. Η σημερινή μελιτζανοσαλάτα έχει γεύση μεστή και μαλακή υφή χάρη στις λιωμένες μελιτζάνες και πιπεριές. Προσέξτε να μη το παρακάνετε με το ξύδι, ρυθμίστε την ποσότητα ανάλογα με την οξύτητά του, αλλά βάλτε λίγο σκόρδο παραπάνω, ως και δύο σκελίδες, θα προκύψει πολύ νόστιμη!
Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές
- 3 μελιτζάνες ψημένες και ξεφλουδισμένες
- 3 κόκκινες πιπεριές ψημένες και ξεφλουδισμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
- ξύδι ανάλογα με την οξύτητά του
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στον φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις σουρώνουμε ελαφρώς ν' αποβάλλουν τα υγρά τους. (Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τις διατηρήσουμε στον καταψύκτη).
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα τέσσερα πρώτα υλικά (μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο). Αδειάζουμε σ' ένα μπωλ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
*Η Έφη Κωδωνά είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr