Η μαυροδάφνη ταιριάζει στο κουνέλι
Το κουνέλι, σε γενικές γραμμές, μαγειρεύεται σαν το κοτόπουλο. Το κρέας του δεν έχει λίπος και έτσι χρειάζεται ήπια φωτιά, ώστε να μη στεγνώσει και σκληρύνει. Του ταιριάζουν, λοιπόν, περισσότερο οι συνταγές με σάλτσες, στην κατσαρόλα, και ιδίως η μαυροδάφνη του δίνει μια ιδιαίτερη, λεπτή γεύση. Δοκιμάστε το.
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα μαυροδάφνη
- ½ κούπα λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- λίγο αλεύρι
- μαϊντανός (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κουνέλι σε μερίδες και αλευρώστε το. Βάλτε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθεί. Ροδίστε τα κομμάτια του κουνελιού και προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες να μαραθούν μαζί με το σκόρδο κομμένο στα δυο. Αλατοπιπερώστε και σβήστε με τη μαυροδάφνη.
Προσθέστε ένα ποτήρι νερό και χαμηλώστε πάρα πολύ τη φωτιά. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα και προσθέστε το κουκουνάρι. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας (προσοχή στο νερό, είναι πιθανόν να χρειαστεί λίγο ακόμα).
Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με λευκό ρύζι, με πουρέ ή με ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας.