Κεκάκια με cranberries για όλες τις ώρες
Αυτά τα κεκάκια είναι η εύκολη λύση για κάθε ώρα και ιδιαίτερα για πρωινό. Το ξύσμα πορτοκάλι αναδεικνύει ακόμα καλύτερα τη γεύση και τη μυρωδιά των cranberries, γίνονται αφράτα και ζουμερά. Ασφαλώς μπορείτε να τα δοκιμάσετε με κομματάκια από όποιο φρούτο προτιμάτε, η επιτυχία τους είναι παραπάνω από σίγουρη!
Συνταγή:
- 50 γρ. καλαμποκέλαιο
- 150 γρ. γάλα
- 115 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. cranberries
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δημιουργείτε ένα κενό στη μέση.
Σε μια κανάτα με ένα πηρούνι χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το καλαμποκέλαιο μέχρι να ανακατευτούν. Στο μίγμα του αλευριού ρίχνετε σταδιακά το μίγμα των αυγών και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργήσετε μια απαλή μάζα. Τέλος ρίχνετε το ξύσμα και τα cranberries και ανακατεύετε.
Φορμάρετε το μίγμα του κέικ μεσα σε ατομικά φορμάκια muffin και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.