Κέικ πορτοκάλι-σοκολάτα
Είναι ένα κέικ πανεύκολο, πεντανόστιμο, αρωματικό, με πλούσια γεύση πορτοκαλιού και σοκολάτας. Είναι το αγαπημένο μου.
Τη συνταγή δεν θα την ξαναπώ αφού μπορείς να τη διαβάσεις αναλυτικά εδώ ή, μάλλον, θα την ξαναπώ συνοπτικά. Χτυπάω 4 αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω 330 γρ. ζάχαρη και ξαναχτυπάω. Λιώνω στο μούλτι 1 ολόκληρο πορτοκάλι (αφού το πλύνω καλά), προσθέτω 125 γρ. ελαιόλαδο και ξαναχτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνω αυτό τον πολτό στα αυγά με τη ζάχαρη και ομογενοποιώ τα δύο μείγματα χτυπώντας με το μίξερ του χεριού. Στο σημείο αυτό προσθέτω τριμμένη κουβερτούρα. Εβαλα 50 γραμμάρια αλλά νομίζω ότι η γεύση της σοκολάτας θα ήταν πιο έντονη αν είχα χρησιμοποιήσει τη διπλάσια ποσότητα.
Προσθέτω κοσκινίζοντας μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι), 1-2 κάψουλες βανίλιας και μισό κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα και αδειάζω το χυλό σε δύο μακρόστενες φόρμες καλυμένες με λαδόχαρτο.
Ψήνω για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, βγάζω από το φούρνο, αφήνω τα κέικ να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα διατηρώ τυλιγμένα με λαδόχαρτο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Σιροπιαστή λεμονόπιτα: ποιος μπορεί να πει όχι;
- Κέικ λαδολέμονο
- Κέικ πορτοκάλι, της ευκολίας
- Κέικ αχλάδι, από το Αμαρυλλίς café bistrot
- Κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα, χωρίς γλουτένη
- Σιροπιαστό κέικ καρύδας δίχως αυγά και βούτυρο
- Κέικ πορτοκαλιού με κουρκουμά
- Εύκολο κέικ με βανίλια και ανθόνερο
- Κέικ πορτοκάλι-αμύγδαλο: ας αρχίσουν οι χοροί
- Πορτοκαλόπιτα, η «ξελογιάστρα Κρητικιά»