Σουπιές, σπανάκι, σέσκουλα για νόστιμη νηστεία
Εντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί ευθύς αμέσως στη χώρα των γαστρονομικών θαυμάτων!
Κι επειδή από Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει η νηστεία για κάποιους από εμάς, ας ξεκινήσουμε νόστιμα!
Υλικά
- 1½ κιλό σουπιές
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί ντοματάκι αποφλοιωμένο
- αλάτι-πιπέρι
- μαϊντανό-άνηθο
- 3 πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και, όταν μαραθεί, ρίχνουμε τις σουπιές, το σκορδάκι και τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, μετά χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου τρία τέταρτα.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, όπως επίσης το μαϊντανό και τον άνηθο. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο... και καλή Σαρακοστή!
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Σουπιές ΙΙ: με σελινόριζα και πράσο
- Σουπιές με χορταρικά σε ευτυχή υμέναιο
- Όταν η σαλάτα χορταίνει
- Καθαρά Δευτέρα: φαγοπότι αλά bostanistas
- Τι είναι οι σουπιές δίχως το μελάνι τους;
- Πικάντικες μπρουσκέτες με σουπιές και σπανάκι
- Για τη νηστεία σουπιές με πατάτες και πάπρικα
- Σουπιές αλλιώς, με ζυμαρικά