Μακαρόνια με κιμά και κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου
Ακούγεται φαγητό απλό αλλά να ξέρετε πως είναι η πιο παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους. Παίρνουμε, λοιπόν, κιμά μοσχαρίσιο, κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου με μεστή, γλυκιά γεύση και ξεκινάμε τραγουδώντας: «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας... θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς...».
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες φρέσκες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ποτήρι κρασί
- αλάτι-πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί, σβήνουμε με κρασί. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι.
Το μπαχάρι το βάζουμε 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά. Μακαρόνια έβαλα Νο 10 και για τυράκι μια καταπληκτική κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου!
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.