Cheesecake με μυζήθρα και φράουλες
Ένα γλυκό έπρεπε να γίνει, διάλεξα αυτό το cheesecake θέλοντας να αξιοποιήσω και τη γλυκιά, φρέσκια κρητική μυζήθρα που μου έστειλε η Λίνα. Αντί της μυζήθρας, μπορείτε να βάλετε ένα οποιοδήποτε τυρί κρέμα, αντί για λικέρ λίγο επιπλέον νερό και αν δεν συμπαθείτε την κρέμα γάλακτος, προτιμήστε απλό γάλα. Κοινώς, αυτοσχεδιάστε!
Cheesecake με κρητική μυζήθρα και φράουλες
Συστατικά:
- 180 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. φράουλες
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 400 γρ. γλυκιά μυζήθρα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
- 170 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκατοστών (προς διευκόλυνση ξεφορμαρίσματος ντύστε την με σελοφάν). Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε τα μπισκότα και με τη βοήθεια ενός μεγάλου πλάστη ή με γουδοχέρι τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε ομοιόμορφα και στα πλαϊνά της φόρμας, σε ύψος περίπου 3-4 εκατοστά. Πλένουμε τις φράουλες τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε στη μέση τα 250 γρ. περίπου.
Αραδιάζουμε πάνω από το μπισκότο τις κομμένες φράουλες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιμοντσέλο, 4 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος και 2 κουτ. σούπας βραστό νερό. Με μια σπάτουλα ή κουτάλι ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε παντού με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Λιώνουμε τη σοκολάτα πάνω σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.