Τόνος στη λαδόκολλα, έτσι απλά!
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, το μόνο που ψάχνουμε σε αυτό το πιάτο είναι η φρεσκάδα του ψαριού. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή, το ψάρεμα του τόνου είναι επιτρεπτό μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Και ο ψητός τόνος με λαδολέμονο, ένα από τα νοστιμότερα ψάρια που έχετε γευτεί.
Υλικά
- 1 τόνος
- ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- χοντρό αλάτι
- φρέσκο δεντρολίβανο
- λαδόκολλα
- αλουμινόχαρτο
Για το λαδολέμονο:
- 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
- ελαιόλαδο
Το ψάρι θέλει ψήσιμο ανάλογα με πόσα κιλά είναι. Για κάθε κιλό ψαριού, υπολογίστε 20-25 λεπτά, ανάλογα πάντα και με τον φούρνο. Ο φούρνος να είναι στον αέρα και στους 200 βαθμούς.
Γεμίζουμε την κοιλιά με δεντρολίβανο, χοντρό αλάτι και 2 σκελίδες σκόρδο.
Δημιουργούμε τσεπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε 2 σκελίδες από κάθε πλευρά, μπόλικο χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες λαδιού.
Τύλιγμα στην λαδόκολλα και έπειτα στο αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε και στο μεταξύ χτυπάμε τη μουστάρδα και προσθέτουμε σιγά- σιγά λεμόνι και λάδι εναλλάξ, μέχρι να γίνει κρεμώδης και να μας αρέσει στη γεύση.
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Τονάκια με μαροκινά μπαχαρικά
- Ο Αριστοτέλης, ο Αθήναιος, ο Τόνος, και…
- Φιλέτο τόνου με σάλτσα, της Νιόβης
- Λαβράκι στον φούρνο
- Μυλοκόπι με πράσα και πατάτες
- Ένα ψάρι καταδικασμένο να πετύχει!
- Ρείκι στο αλάτι για κρουστή σάρκα
- Πετύχαμε λαβράκι, με μπάμιες στον φούρνο
- Ψάρι και λαχανικά με την ευκολία του φούρνου
- Μυλοκόπι με πουρέ μελιτζάνας και πατάτας
- Και τον Αύγουστο κολιός; Όχι!
- Βίβα Εσπάνια: ταρτάρ τόνου, αβοκάντο και γουακάμι
- Ο τόνος χανιώτικος, η σάλτσα «γαλλίδα»
- Τόνος ραγού με ρύζι