Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ένα ποτήρι νερό γεμάτο αρώματα

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςνερό, αρωματισμένο νερό, βότανα, φρούτα, λαχανικά, μαστίχα

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Αρωματισμένο νερό είδα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια, σε ένα σνακ μπαρ στη Στοκχόλμη. Πάνω στον πάγκο ήταν τοποθετημένες μερικές γυάλινες καράφες με νερό και παγάκια, ανάμεσα στα οποία επέπλεαν στη μία ροδέλες αγγουριού, στην άλλη ροδέλες λεμονιού και σε μια τρίτη φυλλαράκια δενδρολίβανου.

Από τότε το κάνω κι εγώ όταν έχω καλεσμένους στο σπίτι, αλλά και κάθε μέρα, ειδικά το καλοκαίρι, που πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, το οποίο συνήθως είναι μάλλον αδιάφορο και βαρετό. Όταν, όμως, είναι αρωματισμένο, πίνεται πολύ ευχάριστα και το κυριότερο έχει από ελάχιστες έως μηδέν θερμίδες, ενώ είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

O πιο απλός και αγαπημένος μου συνδυασμός είναι λεμόνι – δυόσμος. Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνω μερικές ροδέλες λεμονιού (αφού το πλύνω) και μερικά φυλλαράκια δυόσμου, μπόλικα παγάκια και παγωμένο νερό. Γεμίζω κάθε τόσο το ποτήρι μου με νερό και αυτό είναι όλο.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Συνδυασμοί

Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς, είναι θέμα γούστου, εγώ σας προτείνω απλά για λόγους ασφαλείας να προτιμάτε βιολογικά βότανα, φρούτα και λαχανικά. Κόψτε τα σε ροδέλες, κύβους ή μπαστουνάκια, προσθέστε το αγαπημένο σας αρωματικό βότανο, γεμίστε την κανάτα με νερό, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την τουλάχιστον 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε. Δοκιμάστε:

  • Ένα ματσάκι με διάφορα αρωματικά βότανα
  • Ροδέλες από αγγούρι με κλαδάκια από φρέσκο εστραγκόν, άνηθο ή δυόσμο
  • Ροδέλες από λεμόνι, πορτοκάλι και λάιμ
  • Ροδέλες από λεμόνι και κλαδάκια δενδρολίβανου
  • Ροδέλες από λεμόνι και κυβάκια ανανά
  • Κύβους από καρπούζι μαζί με ροδέλες από αγγούρι και λάιμ
  • Κύβους από καρπούζι και πεπόνι
  • Ροδέλες από γκρέιπφρουτ και κλαδάκια βασιλικού
  • Φράουλες κομμένες στα δύο και φυλλαράκια μέντας
  • Φράουλες και ακτινίδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Πιπεριές, πράσινες-κόκκινες-πορτοκαλί κομμένες σε μπαστουνάκια

Μαστίχα: Εκτός από την ευεργετική δράση της, έχει γεύση μοναδική. Σε ένα μπουκάλι του νερού ρίξτε μερικά δάκρυα μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι συμπληρώστε με νερό. Ανανεώστε τη μαστίχα μετά από δυο εβδομάδες.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'