Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ρυζοσαλάτα με τόνο, φουλ στα λαχανικά

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςσαλάτα, ρυζοσαλάτα, ρύζι, καρότα, αρακάς, καλαμπόκι, κρεμμύδια, ντομάτα, κάπαρη, εύκολη σαλάτα, ελαφριά σαλάτα, νόστιμη σαλάτα, τόνος

Τις μέρες που κάνει αρκετή ζέστη ή δεν υπάρχει χρόνος για μαγειρέματα είναι η καλύτερη λύση! Χορταστικό, φθηνό αλλά και πολύ νόστιμο φαγητό, μια δροσερή ρυζοσαλάτα. Μπορεί να την φτιάξει οποιοσδήποτε, άσχετος ή μη με τη μαγειρική.

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα βρασμένο σε αλατισμένο
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα βρασμένος αρακάς
  • 1 κούπα βρασμένο καλαμπόκι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 5 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
  • ξύσμα του λεμονιού
  • 2 κουτ.σούπας μαγιονέζα

Βράζουμε και στραγγίζουμε το ρύζι, τον αρακά, τα καρότα και το καλαμπόκι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμιγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά.

Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'