Τραγανά τρουφάκια με νουτέλα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένια και τραγανά τρουφάκια. Δεν χρειάζεται να είναι ζαχαροπλάστης για να τα φτιάξεις. Είναι τόσο απλά!
Για περίπου 30 κομμάτια
Υλικά:
- 175 gr μπισκότα με κακάο
- 50 gr corn flakes
- 150 gr nutella
- 50 gr λιωμένο βούτυρο
- 3 κ.σ. ρούμι
- 30 gr κροκάν φουντουκιού
Για την επικάλυψη:
- τρούφα γάλακτος
Προετοιμασία:
Για να παρασκευάσετε αυτά τα τρουφάκια, κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μπισκότα κακάο pan di stelle.
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε άλλα μπισκότα κακάο, αρκεί να μην είναι γεμιστά, γιατί αλλιώς τα τρουφάκια θα γίνουν πολύ γλυκά.
Τρίψτε στο μούλτι τα μπισκότα κακάο. Τρίψτε και τα κορν φλέικς, αλλά μην τα κάνετε σκόνη, για να παραμείνουν τραγανά μέσα στα τρουφάκια.
Σε ενα σκεύος αναμείξτε καλά όλα τα υλικά. Πλάστε με τα χέρια σας μπαλλίτσες στο μέγεθος φουντουκιού και περάστε τες απο την τρούφα.
Βάλτε τα τρουφάκια σε καραμελόχαρτα και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν. Διατηρούνται κατά προτίμηση στο ψυγείο.
*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di Marina.