Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μάνγκο, ροδάκινο, κουρκουμάς: smoothie που ευεργετεί

της Εύης Σκούρα Συνταγέςsmoothies, μάνγκο, ροδάκινο, κουρκουμάς, ποτά, χυμός, σμούθι, καλοκαίρι, καλοκαιρινά φρούτα, δροσερό ρόφημα

Για μένα, το καλοκαίρι είναι η εποχή των smoothies. Ομολογώ ότι την υπόλοιπη χρονιά δεν φτιάχνω συχνά, σχεδόν καθόλου εδώ που τα λέμε. Αλλά το καλοκαίρι, πού με χάνεις πού με βρίσκεις, πάνω από το μπλέντερ είμαι... Με αυτό το smoothie με μάνγκο, ροδάκινο και κουρκουμά ενθουσιάστηκα! Είναι τόσο δροσιστικό, τόσο νόστιμο και τόσο μυρωδάτο, που είμαι σίγουρη θα σας αρέσει κι εσάς πολύ. Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να καταναλώνετε κουρκουμά, που μόνο ευεργετικός είναι για τον οργανισμό.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Όπως σας είχα πει και σε παλιότερη ανάρτηση, αυτή την εποχή μπορείτε να φυλάτε τα καλοκαιρινά φρούτα στην κατάψυξη και να τα απολαμβάνετε για πολύ περισσότερο καιρό. Κόψτε τα σε κομμάτια, χωρίστε τα σε συγκεκριμένες ποσότητες (1 φλυτζάνι κλπ.) και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλετε. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ροδάκινα, γιαρμάδες, φράουλες ή ό,τι άλλο φρούτο θέλετε για πολύ περισσότερο καιρό από όσο κρατάει η εποχή τους, Επιπλέον με τα παγωμένα φρούτα, δεν χρειάζεστε και παγάκια στο smoothie σας και δεν αλλοιώνεται η γεύση του.

Το σημερινό smoothie το έφτιαξα με στραγγιστό γιαούρτι. Αν είστε vegan, μπορείτε να το κάνετε με κρέμα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου, απλά έχετε στο νου σας να μειώσετε ή να παραλείψετε τελείως το νερό.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Μερίδες: 1 μεγάλο smoothie

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι (150 γρ.) μάνγκο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, κατεψυγμένο
  • ½ φλυτζάνι (80 γρ.) ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια, κατεψυγμένο
  • 1/3 φλυτζανιού νερό
  • 80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ή κρέμα καρύδας
  • ¼ κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι τριμμένα κανέλα
  • λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Προσθέτετε όλα τα υλικά στο δοχείο του μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να λιώσουν. Αν θέλετε, το διακοσμείτε με νιφάδες καρύδας, ξερά ή φρέσκα φρούτα επιλογής σας.

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'