Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, του Balthasar
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που σε κάνουν να πας στο Balthasar. Ο ένας είναι ο υπέροχος χώρος και η ιστορία που κουβαλάει, αφού το νεοκλασικό με τον μυθικό κήπο στη γωνία Τσόχα και Βουρνάζου υπήρξε στις αρχές του 20ου αιώνα το σπίτι της ηθοποιού Κυβέλης. Ο άλλος ακούει στο όνομα Χριστόφορος Πέσκιας. Ο καλός σεφ ξαναγύρισε στο Balthasar και μαγειρεύει πάλι τα βράδια σε ένα από τα ωραιότερα μπαρ-εστιατόρια της πόλης. Την περασμένη εβδομάδα δοκιμάσαμε την πολυεθνική κουζίνα του και του ζητήσαμε τη συνταγή για αυτή την ωραία σαλάτα. Είναι πανεύκολη, είναι πεντανόστιμη, είναι δροσιστική, δοκιμάστε την.
Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και ταϊλανδέζικο λαδολέμονο
Υλικά
- 80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και καπνιστά με τη φλούδα τους, σπασμένα
- 600 γρ. αμπελοφάσουλα μπλανσαρισμένα για 4-5 λεπτά και κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 25 gr τζίντζερ τριμμένο
- 2 πιπεριές τσίλι
- 50 ml χυμό λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 30 ml fish sauce
- 40 γρ. ζάχαρη καστανή
- ½ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη fish sauce με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λάιμ, το ξύσμα του λάιμ, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τον δυόσμο και μαρινάρουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα φασολάκια και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.