Τα κοκτέιλ του Τζιτζικιού: Marmalady
Για χάρη όσων μείνουμε πίσω, ζητήσαμε από το Τζιτζίκι της Αμοργού να μας χαρίσει κάμποσες συνταγές από τα ωραία του κοκτέιλ. Αφού δεν μπορούμε να τα χαρούμε στα μπαλκόνια του, ας τα ετοιμάσουμε στις ζεσταμένες μας βεράντες με τη σκέψη στο νησί.
Τα δέοντα για τη γλυκοπικάντικη Marmalady:
- 40ml βότκα
- 5 ml ούζο
- 2 κουτάλια μαρμελάδα πιπεριάς (εκείνη η καυτερή της Εύης Σκούρα είναι ιδεώδης)
- 20ml σιρόπι ζάχαρη (ή, απλώς, ζάχαρη) - ας μου επιτραπεί η παρασπονδία
- 1 δόση Tabasco
- πάγο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ, σουρώνουμε (κατά προτίμηση δις) και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα, το Τζιτζίκι προτείνει μια γεμιστή ελιά τυλιγμένη σε λωρίδα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης. Ελλείψει τούτης της ντελικατέτσας, γαρνίρετε με ό,τι σαν κάνει κέφι.