Δροσιά επειγόντως: χυμός με καρπούζι, καρύδα & λάιμ
Χυμός με καρπούζι, καρύδα και λάιμ σε ένα ποτήρι που μυρίζει καλοκαίρι. Άσε που γίνεται σε 2 λεπτά και είναι σκέτη απόλαυση! Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό και είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Αυτό να το θυμάστε: Το καρπούζι δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει!
Για τον χυμό έβαλα προηγουμένως το καρπούζι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Αυτό το κάνω με όλα τα φρούτα που χρησιμοποιώ για χυμούς και smoothies το καλοκαίρι κι έτσι δεν χρησιμοποιώ παγάκια, που νερώνουν τον χυμό. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο, θα σας βολέψει πολύ!
Χυμός με καρπούζι, καρύδα και λάιμ
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά:
- 3 φλυτζάνια (450 γρ.) καρπούζι, παγωμένο από την κατάψυξη
- 1 ½ φλυτζάνι γάλα καρύδας, παγωμένο
- τον χυμό από 1 λάιμ
- λίγη μέντα
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Τόσο απλά! Ο χυμός με καρπούζι, καρύδα και λάιμ πίνεται παγωμένος. Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook