Βλίτα, κολοκυθάκια και μυζήθρα για σαλάτα που χορταίνει
Το καλοκαιράκι μου αρέσουν οι σαλάτες... και βέβαια τις φτιάχνω με ό,τι έχω στο ψυγείο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, τις καλύτερες θα τις μοιράζομαι μαζί σας. Η σημερινή είναι από τα χορταστικά hits του καλοκαιριού.
Υλικά
- ½ κιλό βλίτα
- 3 κολοκυθάκια μεσαία
- 1 ντομάτα πολύ ώριμη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 1 αγγουράκι Κνωσού
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 παξιμάδια από Χαρούπι
- ρίγανη-θυμάρι
- ξινομυζύθρα (κατά βούληση)
- ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα βλίτα, την πατάτα και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αρχικά μέσα σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα παξιμάδια, κόβουμε τη ντομάτα και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, την πιπεριά και προσθέτουμε την πατάτα και το κολοκύθι.
Λαδώνουμε και αλατίζουμε. Βάζουμε λίγο ξύδι στα βλίτα και βάζουμε τη σαλάτα μας σε ένα μεγάλο πιάτο, όπου από πάνω τοποθετούμε τα βλίτα και την ξινομυζήθρα. Θυμάρι, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο ελαιόλαδο!
*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.