Ιδέες για δείπνο καλοκαιρινό
Ένας σεφ ελληνικής καταγωγής μαγειρεύει όλα τα καλά της θάλασσας και της στεριάς σε ένα όμορφο ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ.
Το ξενοδοχείο American Colony έχει διαγράψει σημαντική διαδρομή στον χρόνο. Η έπαυλη πλούσιων μεταναστών έγινε νοσοκομείο για τα θύματα του πολέμου και σήμερα είναι το πιο όμορφο ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ.
Ο σεφ του ξενοδοχείου, David Dides είναι ελληνικής καταγωγής και ένα καλοκαιρινό βράδυ με φίλεψε τα καλά της θάλασσας.
Ξεκίνησα με χταποδάκια και καλαμαράκια ελαφρά σωταρισμένα με ντομάτα και κολοκυθάκια. Αριστούργημα τρυφερότητας και θαλασσινής γεύσης. Η τέχνη εδώ έγκειται στο να μη μετατρέψεις αυτά τα υπέροχα θαλασσινά σε λάστιχα.
Συνέχισα με φιλέτο τόνου με λαχανικά. Μαρκαρισμένες οι δύο πλευρές από τη φωτιά, ενώ το μέσα σχεδόν ωμό, αναδίδει τη γεύση της θάλασσας διατηρώντας σχεδόν ακέραιη την υφή της σάρκας.
Έξοχο γεύμα σεφ, ευχαριστώ!
*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ