Ρεβίθια πικάντικα ξανά και πάλι
Κακά τα ψέματα: την ιδέα ξεσήκωσα από το χάρμα οφθαλμών blog της Εύης Σκούρα Healthy Cook για πικάντικα, ψητά ρεβίθια. Μα τι ιντριγκαδόρικες όλες οι προτάσεις της!
Παίρνει υλικά που με την πρώτη ματιά τα βαφτίζεις «άνοστα» ή δύσκολα για το καθημερινό μαγείρεμα και ετοιμάζει νοστιμιές που «σηκώνουν» επανάληψη, σε συνταγές απλές, ό,τι πρέπει για ανυπόμονους. Εκείνη επιστρατεύει έναν σωρό μπαχαρικά και προτείνει να ακομπανιάρουν ποτό - δίπλα σε κρύα μπύρα είναι μούρλια!
Στην ανοργάνωτη κουζίνα μου δεν βρήκα παρά αλάτι χοντρό, κύμινο και λίγη πάπρικα, οπότε έτσι πορεύτηκα. Με όσα περίσσεψαν, την άλλη μέρα δοκίμασα ζουμερή εναλλακτική με έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
Πιστός στα έξοχα βαζάκια των Simply Greek άδειασα σε βαθύ μπολ κάμποση από τη σάλτσα ντομάτα-σκόρδο και αρκετή τριμμένη φέτα από πάνω. Μια... ρεβυθάδα κατακόκκινη εκ του προχείρου (ή κάπως έτσι).
Τα αναγκαία:
- 3 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα και καλά στεγνωμένα - ή μόνο καλά στεγνωμένα, αν είναι κονσέρβας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- καπνιστή πάπρικα, γλυκιά και καυτερή
- λίγο κύμινο
Ετοιμάζω τον φούρνο και τον ζεσταίνω στους 200 βαθμούς. Στρώνω ένα ρηχό ταψί με λαδόχαρτο. Αδειάζω σε ένα μπολ τα στεγνά ρεβίθια και προσθέτω το λάδι και τα μπαχαρικά.
Τα απλώνω στο ταψί και τα μοιράζω σε όλη την επιφάνειά του. Ψήνω για περίπου 25 λεπτά στους 200 βαθμούς (στη ρύθμιση πάνω-κάτω) και μετά ακόμα 10 λεπτά στον αέρα.
Ο χρόνος είναι (πάντα) σχετικός- είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν. Τα αδειάζω σε άνετο πυρέξ και προσθέτω αλάτι και πάπρικα.
Περιμένω να κρυώσουν και ιδού, το πιο υγιεινό σνακ - και αφορμή καλή για αυτοσχεδιασμούς.