Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ομελέτα φούρνου για λίγο καλοκαίρι ακόμα

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςομελέτα, ομελέτα στον φούρνο, λαχανικά, καλοκαιρινά λαχανικά, πατάτα, κολοκύθια, ντομάτες, εύκολη ομελέτα, εύκολο φαγητό, καλοκαίρι, καλοκαιρινό φαγητό

Σεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική τους. Και τα λαχανικά; Βρούβες, κουνουπίδι, σπανάκι και λάχανο. Το κουνουπίδι μου αρέσει, αλλά όχι και η μυρωδιά που αφήνει στην κουζίνα μου. Το μυστικό; Ένα κλωνάρι σέλινο, τρεις κόκκοι πιπέρι και η μυρωδιά του εξαφανίζεται! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα μαγειρεύουμε όλο τον χειμώνα.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Ας παραμείνουμε για λίγο ακόμη στο καλοκαίρι. Τα καλούδια του καλοκαιριού συνεχίζουν και μας ακολουθούν και συντροφεύουν τις συνταγές μας. Μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια, φασολάκια και ντομάτες, θα είναι υπαίθρια και για λίγο ακόμη στη διάθεσή μας. Και γνωρίζω καλά πως τον Σεπτέμβρη, ειδικά στις οικογένειες με μικρά παιδιά, τα έξοδα είναι πολλά, έτσι σας ετοίμασα φαγάκι πεντανόστιμο με «3 και 60»!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Μία ομελέτα φούρνου που αρέσει σε όλους, τα πιτσιρίκια την τρώνε χωρίς να καταλάβουν πόσα λαχανικά περιέχει και οι μεγάλοι πάντα με ρωτάνε πώς την έφτιαξα. Την έχω βγάλει και σε μπουφέ και έχει κάνει θραύση - δοκιμάστε την! Έξι άτομα μπορεί να τα χορτάσει αυτή η ποσότητα που σας δίνω.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Τι θα χρειαστώ:

  • 1 πατάτα
  • 1 κολοκύθι
  • 3 μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 2 καυτερά πιπεράκια
  • φρέσκια ρίγανη
  • 1 ντομάτα
  • 5 ντοματίνια
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 12 αυγά
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεκοτριμμένο

Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά, εκτός τη ντομάτα και τα καυτερά πιπεράκια, και τα στρώνουμε στο πυρέξ μας ανά είδος.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Ενδιάμεσα από τα λαχανικά ρίχνουμε το τυράκι και στο τέλος τα χτυπημένα αυγά. Στολίζουμε με τις ντομάτες, τα καυτερά πιπεράκια και τη φρέσκια ρίγανη. Ψήνουμε για μία ώρα στους 200. Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένη βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της ομελέτας. Δεν πρέπει να βγαίνει υγρό.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Δεν λέω ακόμη καλό φθινόπωρο! Την άλλη εβδομάδα ίσως, άλλωστε και επίσημα το φθινόπωρο αρχίζει 21 Σεπτεμβρίου. Λίγο καλοκαιράκι ακόμα, παρακαλώ...

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'