Μακαρονάδα με κεφτεδάκια λίγο πιο καυτερά
Αγαπημένο υλικό η πάστα, οι μακαρονάδες αποτελούν σημείο αναφοράς των προσωπικών μας διατροφικών συνηθειών. Ατελείωτοι οι τρόποι για να γαρνίρει κανείς μια μακαρονάδα και oταν υπάρχει χρόνος και όρεξη για πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, τα κατσαρόλια παίρνουν φωτιά! Απλό, ταπεινό σπαγγέτι, λοιπόν, συνοδευμένο από νόστιμα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σαλτσούλα, με μια πικάντικη πινελιά απο τις μικρές πράσινες πιπεριές jalapenos!
Για 4 άτομα
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
- 300 gr κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- ½ κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. σουμάκι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 4 πράσινα πικάντικα πιπεράκια τύπου jalapenos
- 2 γεμάτες κ.σ. ντοματοπελτέ
- 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι ζωμό (κρέατος ή λαχανικών)
- αλάτι
Επίσης:
- 500gr σπαγκέτι
- λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε πρώτα τα κεφτεδάκια. Αναμείξτε ολα τα υλικά σε ενα σκεύος και πλάστε το μίγμα σε μικρά μπαλλάκια, στο μέγεθος καρυδιού. Έπειτα ετοιμάστε την σάλτσα. Βάλτε το λάδι σε μια ευρύχωρη σωτέζα και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα κεφτεδάκια και σωτάρετε τα ελαφρά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Πρός το τέλος, προσθέστε και τις πιπεριές και σωτάρετε 1-2 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό, κατά προτίμηση ζεστό, και τον ντοματοπελτέ. Αλατίστε κατά το γούστο σας και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
Βράστε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Εννοείται οτι τα ζυμαρικά τα βράζουμε αυστηρά αλ ντέντε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αφήστε τα να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που προτείνει ο παρασκευαστής. Σουρώστε τα και ρίξτε τα μέσα στη σωτέζα με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήστε να σταθούν ένα τεταρτάκι και σερβίρετε τα σπαγγέτι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους, γαρνιρισμένα με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Μπορείτε να πασπαλίσετε και με τριμμένη παρμεζάνα.
*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di mm_skg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Σάλτσα πεπερονάτα για το φοιτητικό «κελάρι»
- «Καρμπονάρα» με παστουρμά
- Μακαρόνια με κιμά και κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου
- Σουτζουκάκια συννεφένια, συνταγή απαράλλακτη
- Μακαρονάδα με σάλτσα αντζούγιας, στροφή στα κλασικά
- Κεφτέδες «από το μπούτι της κυρίας»
- Ρολό κιμά και ο τέλειος μαμαδοπουρές
- Πένες με κεφτεδάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών