Και σοκολατένια τρουφάκια και υγιεινά;
Έχετε όρεξη για σοκολάτα αλλά είστε σε δίαιτα; Επιθυμείτε σοκολατάκια αλλά θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ ή το βούτυρο που ενδεχομένως περιέχουν; Σας έχω τη λύση! Σοκολατένιες τρούφες με γιαούρτι και φρέσκα μύρτιλα. Φτιάχνονται στη στιγμή, αλλά δυστυχώς και τρώγονται στη στιγμή... πιστέψτε με!
Τρούφες σοκολάτας με μύρτιλα και γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά (περιλαμβανομένου και του χρόνου αναμονής)
Μερίδες: 18-20 κομμάτια (μεγέθους κουταλιού του τσαγιού)
Υλικά:
- ½ φλυτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- ¼ φλυτζανιού στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 30 γρ. φρέσκα μύρτιλα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας στέβια (αν προτιμάτε τα λιγότερο γλυκά επιδόρπια, μπορείτε να την παραλείψετε)
- 3 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε μπεν μαρί και λιώστε την κουβερτούρα και τη στέβια σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι και τα μύρτιλα και ανακατέψτε απαλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει καλά.
Σε ένα μπωλ βάλτε το κακάο. Ετοιμάστε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο θα βάλετε τα έτοιμα τρουφάκια σας. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και, αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο που φαίνεται στη φωτογραφία, πάρτε λίγο από το μείγμα με ένα κουταλάκι του τσαγιού, φτιάξτε μια μπαλίτσα και περάστε την από το κακάο, ώστε να κολλήσει παντού.
Επαναλάβετε το ίδιο για όλο το μείγμα απλώνοντάς το σκεύος που έχετε ετοιμάσει. Τοποθετήστε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Με το ειδικό εργαλείο που έχω για τα τρουφάκια φτιάχνεις μικρά τρουφάκια-μπουκίτσες. Αν δεν το έχετε, ενδεχομένως τα δικά σας να βγουν λίγο μεγαλύτερα και συνεπώς... λιγότερα. Καλού κακού φτιάξτε διπλή δόση! Πιθανόν η μονή δόση να μη σας φτάσει. Είναι τόσο νόστιμα!
* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook