Αφράτα μπιφτέκια και το παιχνίδι στη σαλάτα
«Μπιφτέκια και μια σαλάτα» για σήμερα αλλά πώς. Γιατί ακόμα και το πιο προβλέψιμο γεύμα μπορεί να γίνει χάρμα οφθαλμών και γεύσης, αρκεί να έχεις κέφια για λίγο παιχνίδι, λίγη όρεξη να το ετοιμάσεις αλλιώτικα. Δείτε τι εννοώ...
Για τα μπιφτέκια:
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι και χοιρινό
- ½ κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1 κ.σ. ρίγανη
- ½ ματσκάκι δυόσμο
- ½ ματσκάκι μαϊντανό
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Για τη σαλάτα και τη βάση του πιάτου:
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- νροματίνια
- 2 αγγούρια
- μαϊντανό
- 2 καρότα
Βάζουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια όλα μαζί σε ένα λεκανάκι και τα μαλάσσουμε μέχρι να γίνουν ένα. Στο ψυγείο για ½ ώρα και ύστερα ψήσιμο στο αντικολλητικό ή, ακόμα καλύτερα, στα κάρβουνα.
Για τη σαλάτα:
Στο πίλερ που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες περνάμε τα καρότα και τα αγγούρια. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι.
Σε ένα πιάτο βάζουμε στη βάση το γιαούρτι, τα μπιφτέκια μας και από πάνω τη σαλάτα. Φίνο γεύμα!
*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.