Τυρομπαλάκια με γαλοπούλα: η χαρά του λιχούδη
Πολύ ιδιαίτερα πιτάκια! Γεμιστά με γαλοπούλα και φέτα, η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι όλα τα υλικά τα βρίσκεις στο ζυμάρι. «Νοστιμόμπαλες» τις λέει η Τζέλα και σίγουρα κάτι θα ξέρει. Σε παιδικά πάρτι, στο σχολείο, στο γραφείο, για πρωινό και απογευματινό σνακ, είναι μια λατρεμένη λύση για όλους. Ο Νίκος τα βάζει έξι-έξι στο μπολάκι του κολατσιού πριν φύγει για τα χωράφια. Όσο για τον χρόνο προετοιμασίας και ψησίματος; Έτοιμα μέχρι να πεις «νοστιμομπαλάκια»!
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% κατσικίσιο
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα (500 γρ.)
- 300 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 πακέτο καπνιστή γαλοπούλα
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε το τυρί και τη γαλοπούλα και έπειτα το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες, όπως όταν κάνουμε κεφτεδάκια, και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε σουσαμάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, περίπου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν!
*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.