Η ζαμπονοτυρόπιτα της ευκολίας, με αράβικη πίτα
Τόσο νόστιμες και κρατσανιστές πίτες δεν έχετε ξαναφάει! Επίσης είναι τόσο εύκολες στο μαγείρεμά τους που θα τις κάνετε συνέχεια. Και τα παιδιά θα λένε "θέλω κι άλλη". Σας το υπόσχομαι.
Υλικά
- 8 Αράβικες πίτες
- 250 γρ Ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
- 300 γρ ξινομυζήθρα ή φέτα
- 1/2 κιλό γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σάλτσα ντομάτα
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τις 4 πίτες. Απλώνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο.Βάζουμε τα καρεδάκια του ζαμπόν να απλωθούν παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά μας.Σκεπάζουμε με άλλες τέσσερις πίτες,τις λαδώνουμε με ένα βουρτσάκι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 200.
Αυτό είναι όλο. Τρώγονται ζεστές ή χλυαρές.