Ζυμαρικά ριγέ (σαν σαλιγκάρια) με κιμά
Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσίασα μια συνταγή με πάστα Lumaconi, τα υπέροχα κελύφη σαλιγκαριού που φτιάχνει ο οίκος Del Cecco της Ιταλίας. Το κελύφη ήτανε μαγειρεμένα στη σάλτσα (σύβραση) πιάτο περιελάμβανε και οκτάποδα.
Σήμερα επανέρχονται οι κοχλίες, αυτή τη φορά γεμιστοί με κιμά, και φουρνισμένοι.
Η γέμιση κατά βούλησιν. Εμένα μου αρέσει το χαρμάνι, δηλαδή μισό χοιρινό, μισό βοδινό. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσινα μυρωδικά (μαϊντανός, κολίανδρος), τριμμένο παξιμάδι, κι ένα ασπράδι αυγού.
Χωρίς να τα βράσω, γεμίζω τα κελύφη και μετά τα περιχύνω με μια σάλτσα ντομάτα.
Προσθέτω βούτυρο για νοστιμιά και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
Σερβίρω με υπέροχα παντζάρια και ένα ξινόμαυρο με προσωπικότητα.
Υπογραφή: Ναπολέων Νέστωρ Ψαθάς
*Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί την ιστοσελίδα Panathinaeos