Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ο μουσακάς του καλοκαιριού που δεν θα σας ταλαιπωρήσει

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςμουσακάς, σπιτικά φαγητά, εύκολες συνταγές, φαγητά της μαμάς, κουζίνα της μαμάς, ελληνική κουζίνα, λαχανικά, καλοκαιρινά φαγητά

photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη

Τι άλλο θα μπορούσε να μας κάνει να νιώσουμε ότι είναι καλοκαίρι. Τα λαχανικά του. Γι’ αυτό τον λόγο και εγώ σας έψησα ένα φαγάκι που το μόνο που μπορεί να το περιγράψει είναι η λέξη μούρλια…

Υλικά

  •  4 πατάτες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 κολοκύθια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ γραβιέρα
  • αλάτι πιπέρι

 Για τη σάλτσα

  •  4 ντομάτες πολύ ώριμες
  • 1 κ.γ πελτέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κεσεδάκι  τυρί που αλείφεται
  • 200 γρ φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη

 

photo: Έυα Παρακεντάκη
photo: Έυα Παρακεντάκη

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες όλα τα λαχανικά μας. Τα τηγανίζουμε όλα εκτός από την Ντομάτα. Και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα λάδια.

Η Σάλτσα

Πολτοποιούμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι μαζί. Βάζω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και πρώτα βάζω τον πελτέ, τον σβήνω με τον πολτό ντομάτας και κρεμμυδιού. Προσθέτω λίγο λαδάκι την ζάχαρη αλάτι πιπέρι και ψήνω την σάλτσα μου. Προσοχή στο αλατάκι γιατί θα μπουν αλμυρά τυριά.

3 λεπτά πριν κατεβάσουμε προσθέτω όλα τα τυριά. Ανακατεύω να λιώσουν.

Το Στρώσιμο

Πατάτες-κρεμμύδι-γραβιέρα

Μελιτζάνες-πιπεριά-γραβιέρα

Κολοκύθια-ντομάτα-γραβιέρα

Τελευταία στρώση πατάτα-γραβιέρα και από πάνω η σάλτσα

Λίγο γραβιέρα ακόμη από πάνω…

Σταύρωμα και στο φούρνο

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

  •  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'