Κρατσανιστή τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι
Μία τυρόπιτα,τόσο κρατσανιστή και τόσο χορταστική! Την αγαπούν όλοι και σε τραπέζια,πάντοτε κλέβει τις εντυπώσεις.
Υλικά
100 γρ. βούτυρο Kερκύρας
300 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη|
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
4 αυγά
Πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα τη φέτα και την σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ξάνουμε/χτενίζουμε καλά το κανταΐφι μας,. Το χωρίζουμε και το μισό το στρώνουμε στην βάση του πυρέξ μας, ραντίζουμε με λίγο απο το βούτυρο μας . Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα τυριά μας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο,κλείνοντας προσεκτικά γύρω-γύρω την πίτα μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο λιωμένο . Στη συνέχεια, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα στο φύλλο να βραχεί όλη. Αφήνουμε την πίτα μας έως και μία μέρα στο ψυγείο, για να απορροφήσει το φύλλο όλη την υγρασία το λιγότερο που την αφήνουμε είναι μισή ώρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα σκεπασμένη και στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για άλλα 20’ έτσι ώστε να πάρει το χρυσαφί χρώμα.
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Η τυρόπιτα της ακαμάτρας
- Τα κρητικά: τυρόπιτα τεμπέλικη με λιαστή ντομάτα
- Πέντε αστέρια: διαλέξτε τυρόπιτα
- Η τυρόπιτα θέλει το ουζάκι της
- Πίτα και τυροπιτάκια: μ' ένα ζυμάρι, δυο νοστιμιές
- Τυρόπιτα χλιδάτη, με μπεσαμέλ
- Φωλιές με κιμά και ημίσκληρο τυρί του τοστ
- Αλμυρά κανταϊφάκια με σύγκλινο
- Μαγειρεύουμε με ΔΩΔΩΝΗ Spread!