Mεθυσμένα... κατμέρια Μικρασιάτικα!
Κατμέρια απο τα Καράμπουρνα της Μικρασιατικής Ερυθραίας.
Αυτός ήταν ο τίτλος που έκανε την καρδιά μου να σκιρτήσει.Μία φίλη μου από το FB νοικοκυρά με γνώσεις στην Μικρασιάτικη κουζίνα λόγω της καταγωγής της,αλλά και λάτρης της Κρητικής λόγω του συζύγου που είναι Ρεθεμνιώτης κρύβεται πίσω από το όνομα “Μικρασία Κρήτη” που μπορεί να έχετε συναντήσει σε ομάδες μαγειρικής.
Η Σωτηρούλα Ορφανού-Κιμιωνή από την Κόρινθο θα μας δίνει συνταγές από εκείνες που ονομάζεις και αξεπέραστες! Η πρώτη συνταγή απλή και εύκολη,αλλά τόσο νόστιμη που μόνο που βλέπω τη φωτογραφία μου έρχεται να σπάσω την οθόνη του Λαπ-τοπ! Θα κρατηθώ όμως,θα τελειώσω το ποστ και θα πάω να τα φτιάξω.Κάντε και εσείς το ίδιο,το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει..και εσάς και τους δικούς σας!
Υλικά για τα κατμέρια
1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σφηνάκι ξύδι η τσικουδιά
2 κουταλάκια αλάτι και νερό για μια μέτρια ζύμη.
Τριμμένη φέτα
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σφηνάκι ξύδι η τσικουδιά
2 κουταλάκια αλάτι και νερό για μια μέτρια ζύμη.
Τριμμένη φέτα
Ζυμώνω,ξεκουράζω λίγο τη ζύμη στη συνέχεια ανοίγω φύλλο και το μοιράζω σε μπαλάκια , παίρνω ένα ένα τα μπαλάκια και τα αοίγω, το κόβω στα τέσσερα, διπλώνω σε φάκελο, βάζω τριμμένη φέτα και τηγανίζω.