Σαλάτα με ντρέσινγκ χωρίς λάδι
Μεγάλη Εβδομάδα σημαίνει, για τους περισσότερους, νηστεία. Πώς, όμως τρώγεται η ωμή σαλάτα χωρίς λάδι;
Αυτό το πεντανόστιμο νηστίσιμο dressing δεν έχει λάδι, και ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες. Σήμερα, εγώ χρησιμοποίησα μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια. Εσείς μπορείτε να κάνετε τον δικό σας συνδυασμό.
Το dressing αυτό ταιριάζει, επίσης, και με βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια, πατάτες καρότα,παντζάρια, κ.α. και ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά
Σαλάτα με ντρέσινγκ χωρίς λάδι
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
- Φύλλα μαρουλιού
- 1 μεγάλο αγγούρι σε λεπτές φέτες
- 4 μέτρια ραπανάκια σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο λεμόνι, χυμός
- ½ φλυτζάνι ταχίνι
- Λίγο χλιαρό νερό, περίπου ¼ φλυτζανιού
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τα λαχανικά σας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά το ταχίνι, το νερό το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Προαιρετικά, βάζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημειώσεις:
Το χλιαρό νερό βοηθάει να διαλυθεί το ταχίνι, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
*Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο site της Εύης Σκούρα The Healthy Cook