Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα και κάπαρη
Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη. Είναι πιάτο χορτοφαγικό, μπορεί, όμως, επίσης να είναι και συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.
Ιδανικά για την περίσταση τα μαυρομάτικα φασολάκια. Προσθέτουμε φρέσκια και λιαστή ντομάτα, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, κάπαρη, και την αρωματίζουμε με μαϊντανό και θυμάρι.
Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
Υλικά
- 250 γρ μαυρομάτικα φασόλια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένες σε φέτες
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους μόνο το εξωτερικό μέρος χωρίς τα σπόρια
- 10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
- 30 γρ. κάπαρη
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
- αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- αλάτι πιπέρι
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- λίγο κάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε κρύο νερό. Οταν πάρουν μια βράση, τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τα ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, μέχρι να βράσουν τα φασόλια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ντρέσινγκ.
Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε καλά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ντρέσινγκ. Προαιρετικά, βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε ανάλογα ή συνοδεύουμε με ένα πιάτο πρωτεϊνούχο (κρέας ή ψάρι)