Πολύχρωμη κοτόσουπα
Λένε πως οι σούπες είναι χειμωνιάτικο φαγητό. Ισως. Μια κοτόσουπα, όμως, είναι ευπρόσδεκτη όλο τον χρόνο. Κι εγώ έχω καταλήξει να την κάνω πολύ τακτικά. Τον χειμώνα την τρως καυτή και καυτερή, όλον υπόλοιπο καιρό, χλιαρή.
Και να σας πω ένα μυστικό; Αρκούν τέσσερα μπουτάκια κοτόπουλου και δύο φτερούγες (προαιρετικά) για να φτιάξετε μια εξαιρετική σουπίτσα, δυναμωτική, νόστιμη, εύκολη και γρήγορη.
Ετούτη εδώ είναι μια εναλλακτική της κλασικής κοτόσουπας, χωρίς αβγολέμονο, αλλά με μπόλικα αρώματα. Απλά, έβρασα τα μπουτάκια σε νερό να τα σκεπάζει και τα ξάφρισα.
Κατόπιν έριξα:
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι με 1 γαρίφαλο καρφωμένο πάνω του,
- 1 καρότο,
- 1 πατάτα και
- 1 κολοκυθάκι,
- λίγο αλάτι και ½ κύβο κότας βιολογικό (ο κύβος προαιρετικός)
- λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικό)
- από ½ κουταλάκι γλυκιά πιπεριά, κουρκουμά και μαύρο πιπέρι
- 1 μπαχάρι
Και πρόσθεσα καυτό νερό να τα σκεπάσει
Όταν έβρασαν έβγαλα τα μπουτάκια, πέταξα τις πέτσες, τα ξεκοκάλισα και τα άφησα στην άκρη. Πέταξα το γαρίφαλο και το μπαχάρι και με τη ράβδο πολτοποίησα τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα. Εβαλα πάλι να πάρουν βράση και πρόσθεσα ένα φλιτζανάκι του καφέ πολύχρωμο τραχανά* λαχανικών. Μετά από άλλη μια βράση έκλεισα τη φωτιά και άφησα τον τραχανά να μαλακώσει. Αυτό ήταν όλο.
Σερβίρουμε αυτή τη σούπα μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips
*Αυτό τον εξαιρετικό τραχανά (Mythical) με παντζάρι, ντομάτα, σπανάκι και καρότο, τον φτιάχνει και τον φέρνει στη λαϊκή μας στο Δερβένι ένα κορίτσι που παράγει βιολογικά προϊόντα στη Στυμφαλία Κορινθίας. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κοινό τραχανά, πεπονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό ή λίγο ρύζι