Τι πίνεις με ένα αγγούρι;
Τι πίνεις με ένα αγγούρι;
Απάντηση
α. Κοκτέιλ τύπου μοχίτο χωρίς αλκοόλ
β. Παραλλαγή τζιν τόνικ
γ. Βότκα πράσινη
Το δροσερό αγγουράκι, που τραγανίζουμε μόνο του ή ανακατεμένο στα πιάτα μας, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε στα ποτά μας. Δυο συνταγές με δυο διαφορετικά ποτά και μία για όσους κάνουν αποτοξίνωση. Τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ πρέπει να διαδίδονται. Εκτός από το θέμα της μείωσης των θερμίδων και της ελεγχόμενης κατανάλωσης οινοπνεύματος, διευκολύνουν τη διασκέδαση και φτιάχνουν τη διάθεση των ατόμων αυτών που απαγορεύεται για λόγους ιατρικούς να πίνουν κι αισθάνονται άβολα να το δημοσιοποιούν.
Κοκτέιλ τύπου μοχίτο χωρίς αλκοόλ
Υλικά
- 1 αγγούρι
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλιά της σούπας λάιμ
- 3 ποτήρια του νερού σόδα ή ανθρακούχο νερό
- ελάχιστο αλάτι
- θρυμματισμένος πάγος
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κομματάκια. Το βάζουμε στο μπλέντερ με τη μισή μέντα, τη ζάχαρη, το ελάχιστο αλάτι, το λάιμ και τη μισή σόδα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα. Σουρώνουμε τον πολτό και ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη μέντα. Βάζουμε σε ψηλά, φαρδιά ποτήρια θρυμματισμένο πάγο, μοιράζουμε το χυμό του αγγουριού και γεμίζουμε τα ποτήρια με την υπόλοιπη σόδα. Σερβίρουμε αμέσως.
Παραλλαγή τζιν τόνικ
- 3 φέτες αγγουριού
- δύο μεζούρες τζιν
- αντιστοίχως το τόνικ
- μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
- 1 φέτα φλούδα αγγουριού κομμένη κάθετα
Εκτέλεση
Βάζουμε στo κάτω μέρος του ποτηριού τις ροδέλες του αγγουριού και προσθέτουμε το τζιν και το λάιμ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πάγο, το τόνικ και στο τέλος ανακατεύουμε ελαφρά με τη φλούδα. Το σερβίρουμε με αυτή, όρθια και λαχταριστή.
Βότκα πράσινη
- 2 φέτες αγγουριού
- δυο μεζούρες βότκα
- ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
- 3 φύλλα μέντας
- ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι ζάχαρης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε το αγγούρι σε ένα σέικερ μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Τρίβουμε τη μέντα με τις παλάμες μας ελαφρά για να βγάλει το άρωμά της και την προσθέτουμε. Βάζουμε τα ποτά και τους χυμούς και τα χτυπάμε. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι μαρτίνι και αν θέλουμε στα χείλια του κρεμάμε λεπτές αλατισμένες φέτες.
Δείτε το προφίλ της Λίνας Παπαδάκη στο protagon.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Λουίζα και μαστίχα με σκοπό αγχολυτικό
- Καυτές μαργαρίτες για εραστές
- Το αγγούρι μπαίνει και στον φούρνο
- Ταρατόρ: του αγγουριού απέναντι
- Το βατραχόζουμο
- Βγες στο μπαλκόνι: για λεμονάδα με φράουλα
- Λάσι: δρόσισέ με επειγόντως!
- Απεριτίφ με τσίπουρο και μαρμελάδα μούρο
- Το τσάι της αποτοξίνωσης: λεμόνι, τζίντζερ, μέλι και γαρίφαλα
- Νέα εσοδεία: αγγουράκια!