Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Εστιατόριο Aleria: γευστικό ταξίδι στον Όλυμπο

WikiAleria, εστιατόρια, σεφ, Γκίκας Ξενάκης, Όλυμπος, γεύμα, τοπικά προϊόντα, κρασί, εκδηλώσεις

Είναι ίσως, αυτή τη στιγμή, το κομψότερο εστιατόριο της πόλης. Ένα επιμελώς ανακαινισμένο νεοκλασικό, ατμοσφαιρικά φωτισμένo, μα το δυνατό του χαρτί είναι αναμφισβήτητα η κουζίνα του ταλαντούχου Γκίκα Ξενάκη που διαρκώς εξελίσσεται.

Το εστιατόριο Aleria, στο Μεταξουργείο, σχεδιάζει πολλά και ενδιαφέροντα για τις μέρες των γιορτών. Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, η κουζίνα του αφιερώνεται στα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής του Ολύμπου. Ένα γαστρονομικό event, λοιπόν, όπου τα ιδιαίτερα καλούδια της γης και της θάλασσας της περιοχής θα σερβιριστούν συνοδεία επιλεγμένων κρασιών από ξεχωριστούς ντόπιους οινοποιούς.

Για μια πρώτη γεύση, το μενού της βραδιάς θα έχει ως εξής:

  • Μαλαγουζιά '14 (ωρίμανση σε βαρέλι) | Κελάρι Χρυσοστόμου, Λευκός, Ξηρός | Π.Γ.Ε Πιερία
  • Γαρίδες Πλαταμώνα, ζωμός από λεμονόχορτο, άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα
  • Ευχές...Ερατεινές '14 | Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Chardonnay, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά | Τ.Ο. Μακεδονίας | Λευκός, Ξηρός
  • Μους πατάτας με τρούφα Ολύμπου, καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, νεροκάρδαμο και φρέσκα κάστανα
  • Κουσκουσάκι λεμονάτο με όστρακα Πιερίας, μάραθος και άρωμα από μελάνι σουπιάς
  • Oniros '12 | Κτήμα Κούρτη, Syrah, Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο | Π.Γ.Ε Πιερία | Ερυθρός, Ξηρός
  • Σιγοψημένος μαύρος χοίρος, κρέμα κολοκύθας, καραμελωμένα γογγύλια και πίκλες μανιταριών
  • Ευχές...Ερατεινές - Γλυκύς '13 | Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Μαλαγουζιά | Λευκός, Γλυκός
  • Κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με τσάι του βουνού, μπισκότο από φυστίκια, ζελέ από αρώνια και sorbet μοσχολέμονο με βασιλικό

Η τιμή για το γεύμα είναι 44 ευρώ κατ' άτομο και η κράτηση θέσης απαραίτητη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του εστιατορίου www.aleria.gr.

Εστιατόριο Aleria
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα
Τηλ. 210 52 22 633

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'