Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού
Η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού πλησιάζει. Λίγες μέρες απομένουν ακόμη μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε ανοίγει επίσημα η αυλαία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας της Αμοργού που βασικό της σκοπό θα έχει την ανάδειξη και τη προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού, σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό.
Οι διοργανωτές μάς αποκάλυψαν ότι η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού θα είναι ένα πάζλ από διαφορετικές εκδηλώσεις κυρίως γύρω από την γαστρονομία αλλά όχι μόνο, μιας και θα υπάρχουν και οι ανοικτές εκδηλώσεις του καταδυτικού event «Authentic Big Blue». Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού, που είναι ανοικτές και δωρεάν για το κοινό και αποτελούν μια καλή αφορμή για να επισκεφθείτε το νησί της Αμοργού τον Σεπτέμβρη:
Τελετή Έναρξης
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 7μμ, Χώρα, Πλατεία Λόζας
Μετά την τελετή έναρξης των καταδυτικών αγώνων «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» θα ακολουθήσει ένα γνήσιο Αμοργιανό γλέντι με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Γιορτή Κρασιού
Τετάρτη και Πέμπτη 20-21 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 7-11μμ, Κατάπολα Αμοργού
Διήμερη γιορτή κρασιού με 15 καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα
Συμμετέχουν τα οινοποιεία:
- OINOΠOIEIO GENTILINI (Κεφαλονιά)
- ΚΤΗΜΑ AVANTIS ( Εύβοια – Σαντορίνη)
- ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ (Ηράκλειο)
- ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ (Χανιά)
- ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Πελοπόννησος)
- ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑ (Νεμέα - Σαντορίνη)
- OINOΠOIEIO VASSALTIS (Σαντορίνη)
- ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ (Πάρος)
- ΚΤΗΜΑ ΑΪΒΑΛΗΣ (Νεμέα)
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (Κως)
- ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Λήμνος)
- OINOΠOIEIO ΝΤΟΥΡΑΚΗ (Χανιά)
- OINOΠOIEIO LA TOUR MELAS (Φθιώτιδα - Πελοπόννησος)
- ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ (Σαντορίνη)
- ΑΜΟΡΓΙΟΝ (Αμοργός)
Στην ίδια εκδήλωση, τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7μμ, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει «Με κρασί και ελληνικά», όπως στο ομώνυμο βιβλίο της
Συνέδριο Γαστρονομίας με θέμα: «Ταυτότητα και μέλλον της Αμοργιανής κουζίνας»
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 5-7μμ, Αιγιάλη, Ασκάς
Θα διεξαχθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού, με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Στην ίδια εκδήλωση θα μας μιλήσουν για το πώς εμπνεύστηκαν το βιβλίο τους «Του ανέμου και της αρμύρας» οι συγγραφείς του Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο τους στο νησί της Αμοργού.
Παρουσίαση Καφενείων της Αμοργού
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 6-7μμ, Αρκεσίνη, Καφενείο «ο Μάκης»
Παρουσίαση των πέντε καφενείων της Αμοργού από τον συγγραφέα και εμπνευστή του ελληνικού οδηγού γαστρονομίας «Greek Gastronomy Guide» Γιώργο Πίττα, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του « Τα καφενεία της Ελλάδος».
Συναυλία
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα 9μμ, Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι
Συναυλία του Ερίκ Σερά, συνθέτη της μουσικής της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»
Τελετή Λήξης
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 8:30μμ, Κάτω Μεριά, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής
Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου πανηγυριού κ. Βαγγέλης Μενδρινός και το επιτελείο του θα μαγειρέψουν για όλους όσους παραβρεθούν τη βραδιά εκείνη στη τελετή λήξης. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα συνδράμει μαγειρικά στην μεγάλη αυτή γιορτή
Περισσότερα στο The Authentic Big Blue