Cava Bostanistas / Μπίρα Fischer: Για απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης
Η εκλεπτυσμένη αισθητική της Γαλλίας και η μακροχρόνια παράδοση της Γερμανίας στη ζυθοποιία ενώθηκαν αρμονικά και έδωσαν μια μπίρα Pilsener εξαιρετικής ποιότητας με το πάθος για την ωραία ζωή αποτυπωμένο στην αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο με κάθε της γουλιά.
Η μπίρα Fischer κατάγεται από την Αλσατία και είναι μια κλασική Pilsener με χαρακτηριστικά ήπια πικρή γεύση που ξεχωρίζει για το ευχάριστο διακριτικό άρωμα φρούτων και λουλουδιών, το οποίο διατηρείται και στην εκλεκτή επίγευσή της.
Η ιστορία της ξεκινάει το 1821 (ω ναι) από τον Jean Fischer, ιδρυτή του ζυθοποιείου στο Στρασβούργο. Γενιές αλσατών ζυθοποιών ακολουθούν έκτοτε με πίστη τις τεχνικές και τις μεθόδους που δίδαξε ο δημιουργός της Jean Fischer, διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα της μπίρας Fischer.
H Fischer ως προϊόν αλσατικής ζυθογνωσίας είναι αποτέλεσμα μείξης της γαλλικής φινέτσας και του γερμανικού περφεξιονισμού. Και η παραγωγή της στηρίζεται σε μια μοναδική σύνθεση από επιλεγμένες ποικιλίες του λυκίσκου Aurora, που της χαρίζει το μοναδικό αρωματικό της προφίλ.
Με την αισθητική της, εξάλλου, την οποία ακολουθεί και η μοναδική ανάγλυφη φιάλη της, απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της μπίρας, που εκτιμούν τις απολαύσεις της ζωής και είναι ανήσυχοι για νέες εμπειρίες, πρόθυμοι συνεχώς να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, να δοκιμάζουν και να επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 2-5 βαθμοί Κελσίου
Προτάσεις σερβιρίσματος: Δεν είναι τυχαίο ότι η Fischer είναι η αγαπημένη μπίρα των σινεφίλ. Είναι εξάλλου χορηγών των κινηματογραφικών φεστιβάλ! Ταιριάζει άριστα με binge watching, τα βράδια που παρακολουθείτε ατέλειωτες σειρές και ταινίες σε Netflix, ΕΡΤflix και Cinobo και οπωσδήποτε με τα online film festivals.
Θα την απολαύσετε μόνη της, αλλά επίσης είναι ιδανική για να συνοδεύσει το φαγητό σας, είτε πρόκειται για ορεκτικά, -εκλεπτυσμένα ή απλά στην υλοποίησή τους αλλά οπωσδήποτε ιδιαίτερα, όπως αρμόζει τόσο σε σας όσο και στη Fischer-, πλατό τυριών ή αλλαντικών (η τέλεια λύση για ένα βράδυ μπροστά στην τηλεόραση), είτε για burger ή μια μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιπς γλυκοπατάτας, πιάτα τα οποία απογειώνει με την ήπια πικρή και δροσιστική γεύση της.
Η Fischer, εξάλλου, με τα διακριτικά της αρώματα φρούτων και λουλουδιών είναι το ιδανικό ταίρι πιάτων της Απω Ανατολής, όπως τα Bao buns. Μπορείτε, εξάλλου να φτιάξετε τα αέρινα ψωμάκια, που έχουν γίνει η νέα τρέλα της εποχής. Πώς; Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί και τα tips για τη γέμιση των bao bun. Θα σας ξετρελάνουν.
Bao bun – The Fischer way
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.τ.γλ. ζάχαρη
- 1 /4 κ.τ.γλ. αλάτι
- 1 κ.τ.γλ. κοφτό, μαγιά σκόνη
- 3 κ.τ.σ. γάλα
- 100 γρ. νερό χλιαρό
- 1 κ.τ.σ ηλιέλαιο
- 1 κ.τ.γλ. ξύδι
- 1 /2 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- έξτρα αλεύρι για το ζύμωμα
Για την εύκολη συνταγή bao buns
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε με κουτάλι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε με τραβήγματα όπως τη ζύμη του ψωμιού για 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι ελαστική. Αν χρειαστεί ζυμώνουμε λίγα λεπτά επιπλέον μέχρι να αποκτήσει αυτή την υφή. Και αν κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου δύο ώρες να φουσκώσει καλά.
Βγάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ και της δίνουμε σχήμα χοντρού κορδονιού με πάχος περίπου 3 εκ. και κόβουμε σε 8 φέτες.
Πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης σαν μπαλάκια και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά πάνω στον πάγκο σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τα μπάο μπαν. Με μικρό πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης σε σχήμα οβάλ πάχους περίπου 4 εκ. και με ένα πινέλο αλείφουμε απαλά με λίγο λάδι την επιφάνειά τους.
Διπλώνουμε προσεκτικά το οβάλ πιτάκι στη μέση, δίνοντας το τελικό σχήμα του μισοφέγγαρου.
Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε οκτώ τετράγωνα κομμάτια και πάνω στο καθένα ακουμπάμε από ένα μπάο μπαν.
Βάζουμε τα μπάο μπαν (με το αντικολλητικό χαρτί) μέσα σε ένα ταψί.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε λίγα λίγα τα μπάο μπαν για περίπου 8 λεπτά, ακουμπώντας τα με το αντικολλητικό χαρτί σε καλαθάκι ατμομάγειρα (περίπου για 8 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν) και είναι έτοιμα!
Tips για τη γέμιση
- Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και απολαυστικές. Συνήθως τα γεμίζουμε με γαρίδες, χοιρινή παντσέτα, κοτόπουλο, πολλά φρέσκα λαχανικά, ή με ό,τι έχει περισσέψει από κάποιο φαγητό. Αυτή, άλλωστε, είναι και η λογική στην Ασία: γεμίζουν τα μπάο μπαν με ό,τι έχει περισσέψει. Και βιώνουν το απόλυτο experimenting, όπως ακριβώς προτείνει και η Fischer.
- Ακόμη, μπορούμε να φτιάξουμε και χρωματιστά μπάο μπαν (bao buns). Μαύρα μπάο μπαν γίνονται αν προσθέσουμε στη ζύμη λίγο άνθρακα καρύδας (πωλείται στα καταστήματα με super foods). Χρώμα, μπορούν να πάρουν και με τσάι matcha ή λίγη ζαφορά (σαφράν) ή κιτρινόριζα (κουρκουμάς). Απόλαυσε νέες γεύσεις λοιπόν!
#Let'sSavourLife #Fischer #It'sAboutTaste #http://www.fischerbeer.gr