Σπανάκι για τους δυνατούς
Σπανάκι (Spinacia oleracea)
Οικογένεια: Χηνοποδιοειδή (Chenopodiaceae)
Γένος: Σπινάκια (Spinacia)
Εποχή σποράς: από Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο σε ηλιόλουστα σημεία και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο σε περιοχές με περιορισμένο φωτισμό
Aποστάσεις σποράς: 10-15 εκ. ανάλογα με το είδος
Είδος Χώματος: γόνιμο σε όλα τα θρεπτικά στοιχειά με αρκετή υγρασία
Ωρίμανση: 40-60 ημέρες, ανάλογα με την εποχή της καλλιέργειας και την ποικιλία σπανακιού
Πότισμα: αρκετό, πρέπει το χώμα να είναι συνέχεια υγρό.
Ασθένειες και εχθροί: οι κυριότεροι εχθροί είναι τα σαλιγκάρια, οι γυμνοσάλιαγκες και οι κάμπιες. Κοινή ασθένεια είναι ο περονόσπορος.
Γνωστές ποικιλίες: το κλασικό σπανάκι τύπου Savoyed ή Scenic ή Viroflay, το Bordeaux σπανάκι με κόκκινες φλέβες και το άγριο σπανάκι γνωστό και ως Μεγαρίτικο.